31 (0) 6 12 16 19 78 mail@cortenhuys.nl

Buurserzand

Bij de naam Buurserzand verwacht je misschien een droog en kaal gebied. In werkelijkheid ligt hier een opvallend natte heide met vennetjes. De afwisseling van heide, stukjes bos bos, kleine akkers en stuifzandheuveltjes maakt dit tot een geliefd wandelgebied.

Door het Buurserzand lopen verschillende wandel- en fietsroutes. Ook voor wie minder goed ter been is, is een bezoek aan dit natuurgebied de moeite waard. Vanaf Infocentrum De Wakel neemt de boswachter je mee in de elektrokar de Wakelexpress. Zo kan iedereen genieten van de heide met de kenmerkende jeneverbessen, de vennen met kwakende kikkers in het voorjaar en de oudere eikenbosjes met spechten en boomklevers.

Het Buurserzand is een kleine 7 kilometer bij het CortenHuys vandaan.

Proceed Booking

×